2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

ELENA: Élő állatok az oktatásban

A különböző élő állatokkal való személyes kapcsolaton keresztül a gyerekek visszatalálhatnak a természet világához, tudatosabbá, felelősségteljesebbé és nyitottabbá válhatnak – ezt a célt szolgálja a négy országban megvalósuló ELENA (Experiential Learning and Education for Nature Awareness) projekt.

Az ELENA projekt keretében olyan oktatási anyagok készülnek, amelyek részletes leírásokat tartalmaznak az élő állatokkal szabadban és zárt térben megvalósítható feladatokról, rendszergondolkodást segítő játékokról és a tapasztalati tanulás módszereiről.

Az oktatási anyagok minden fejezete tartalmazza az adott állatfajjal kapcsolatos részletes ismeretanyagot, az oktatás során javasolt feladatokat lépésről lépésre bemutatva, mellékletekkel, feladatlapokkal kiegészítve.

Kiknek szól az ELENA?

Az ELENA mindenkinek szól, akit érdekel a tapasztalati tanulás támogatása. Az ELENA egy olyan tanulási folyamat, melynek során az összes érzékszervünkre támaszkodhatunk. Számos tantárgyhoz köthető, legyen szó akár biológiáról, matematikáról, nyelvekről vagy társadalomtudományokról. Alkalmazhatják környezeti nevelők, természetvédelemben dolgozók oktatók és bárki, akit érdekel a szórakoztató tanulás.

Az elena-project.eu oldalon többek között magyar nyelven is elérhető a farkassal és a kutyával, a földigilisztákkal és hangyákkal foglalkozó oktatási segédanyag.

Neked ajánljuk
Jövőre is megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét Mi következik az eldobható dolgok világa után? Kukakommandó: kisfilmek a korszerű hulladékgyűjtésről Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: elena-project.eu
Vissza
Hírfolyam