2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre többen vesznek részt a vándortáborokon

Egyre több gyermek jelentkezik a vándortáborokba, hogy Magyarország legszebb tájait járhassák be nyáron. 

A múlt évhez képest több mint duplájára nőtt a vándortáborokba jelentkező gyermekek száma, idén négyezer felső tagozatos és középiskolás jelentkezett – mondta az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) főtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Elmer Tamás hozzátette: a vándortáborokat januárban hirdették meg az előző évekből ismert öt útvonalra, de az érdeklődés akkora volt, hogy további két útvonalat is kijelöltek.

Így a Mátra, a Börzsöny, a Pilis, a Bakony és a Mecsek mellett a Vasi-Hegyhát és a Zemplén erdei útjain is túráznak majd a táborozók.

Fotó:  Országos Erdészeti Egyesület/youtube.com

Az egyesület főtitkára azt is kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a túrákat vezető pedagógusok fizikai és szellemi felkészülésére, ennek érdekében vándortáborvezető-képzést is indítottak, amelyet az OEE és a Testnevelési Egyetem akkreditált – adta hírül az MTI nyomán a vg.hu.

Neked ajánljuk
Természetjárás a környezetvédelemért Meghökkentő képekkel ábrázolták magyar diákok az környezetkárosítás következményeit Glóbi bemutatkozik – A Föld bolygó mesél a gyerekeknek (rajzfilm) Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának Indonézia ragaszkodik a pálmaolajhoz
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam