2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ballagás után irány a faiskola!

A fenntartható fejlődés és a generációkon átívelő felelősségvállalás jegyében egy frissen elfogadott törvény arra kötelezi a Fülöp-szigetek összes diákját a kisiskolástól az egyetemi hallgatóig, hogy tanulmányai végeztével ültessen el legalább tíz fát az országban.

A diákok pedig rengeteg fát fognak ültetni: idén 12 millió általános iskolás, 5 millió középiskolás és félmillió egyetemista végzi el a tanulmányait. Ebből az következik, hogy ha mindenki betartja a törvényt, évente 175 millió fával lesznek gazdagabbak a Fülöp-szigeteki erdők. A törvénytervezetet jegyző Gary Alejano ellenzéki kongresszusi képviselő bízik benne, hogy a későbbiekben is fennmarad a kezdeményezés – írja a Qubit.

Alejano szerint senki sem vitatja, hogy a mostani fiataloknak joguk van hozzá, hogy ők is élvezhessék a természetet, sőt, valószínűleg nem is ők felelősek az okozott károkért, de ez még nem jelenti azt, hogy ne vehetnék ki a részüket a favédelemből.

A mostani ültetések még a legpesszimistább forgatókönyv szerint is meglátszanak majd az országban, hiszen még akkor is félmilliárd fáról van szó egy generáció alatt, ha csak minden tizedik növény ver sikeresen gyökeret.

Forrás: ODN/youtube.com

A szén-dioxid megkötésével az erdőknek kitüntetett szerep juthat a klímakatasztrófa elkerülésében, nem csoda, hogy egyre több ország ismeri fel a fás élőhelyek létrehozásának jelentőségét Kínától Új-Zélandig, Indiától Pakisztánig, ráadásul az ENSZ-nek hála hamarosan világszerte beköszönt az ökoszisztéma-helyreállítás évtizede.

Neked ajánljuk
Klímatudatos kalandokra hívja a gyerekeket a Cartoon Network Edukációs kampány indult a méhekért Az ENSZ üzenete az óceánok világnapján: eljött a cselekvés ideje Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam