2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékos fenntarthatóság

A környezettudatosságot népszerűsítő játékokkal várta a hétvégén az érdeklődőket a Gyerek Szigeten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Zöld út elnevezésű eseménysorozatának zárásaként rendezett játékos családi pikniket a budapesti Hajógyári-szigeten.

A piknik célja az volt, hogy megmutassa a családoknak, mennyi mindent tudnak tenni a mindennapokban a fenntarthatóság érdekében. „A fő jelmondatunk is az, hogy A fenntarthatóság rajtad is múlik” – mondta Makai Martina fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Az ITM standjánál a családok együtt mehettek végig a Zöld úton, és a többi között kipróbálhatták magukat az újrahasznosításhoz és a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékokban. A témával kapcsolatos sok új információ elsajátítása mellett a gyerekek a kaland végén ajándékot is kaptak.

Fotó: Gyerek Sziget‎/facebook.com

Makai Martina az esemény üzenetével kapcsolatban elmondta:

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sokat tehetünk azért, hogy ne is keletkezzen hulladék, azzal, ha csomagolásmentesen vásárolunk, ha figyelünk arra, hogy a bevásárláshoz vigyünk magunkkal többször használatos bevásárlótáskát, ha olyan kiszerelésben vásárolunk, amely a család igényeinek megfelelő.” 

A május 24-én kezdődött Zöld út eseménysorozat korábbi két állomása a budapesti Millenáris Parkban megrendezett Ecodesign című háromnapos kiállítás, vásár és workshop volt, valamint egy húsz bevásárlóközpontot érintő országos akció, amely a tudatos vásárlásra hívta fel a figyelmet – írja az MTI lapján a Magyar Nemzet.

Neked ajánljuk
Klímafüzet készült gyerekeknek az éghajlatváltozásról Kristálytisztán és élvezetesen a vízről Itt a Nagy Diák Klímateszt Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam