2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely tanulmányi verseny

Az Agrárminisztérium BISEL – Gumicsizmás természetvédelem programja keretében országos versenyt hirdet „Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely” címmel.

A versenyre általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7–12. évfolyamos tanulóiból álló 4 fős csapatok jelentkezését várják, két korcsoportban (7–9. és 10–12. évfolyam). 

A verseny célja a felszíni áramló vizek BISEL-módszerrel történő monitorozása, az élményszerű feladatokon keresztül a víz és környezetének védelme iránti elköteleződés erősítése, az ökológiai összefüggések felismerése.

A verseny három fordulóból és egy országos döntőből áll. A bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell benyújtani az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig.

Fotó: maxpixel.net
 • I. forduló:
  Egy szabályos BISEL terepi vizsgálat elvégzése kibővített élőhelyvizsgálattal, valamint az elméleti feladatsor megoldása (online kitölthető feladatlappal).
  Beküldési határidő: 2019. november 10.
 • II. forduló:
  Kreatív feladat: max. 3 perces videó készítése az „Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely” témában, és a film feltöltése a BISEL-honlapra. A videó készítése a felhívás megjelenésétől megkezdhető.
  Beküldési határidő: 2020. január 20.
 • III. forduló:
  Poszter készítése a vizsgált patak és környéke fejlesztési lehetőségeinek bemutatására.
  Beküldési határidő: 2020. február 1.

A három forduló összesített eredménye alapján a két korcsoportban a legmagasabb pontszámot elérő 10-10 csapat jut a döntőbe. A döntő várhatóan 2020. március 20-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kerül megrendezésre. A nyertes csapatok nemzeti parkba szóló belépőkkel, egy nemzeti parki programmal, illetve tárgy- és könyvjutalmakkal gazdagodnak.

A fordulónkénti feladatok, további részletek a versenyről, valamint a pontos versenyszabályzat a bisel.hu/verseny oldalon ismerhető meg. 

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bisel.hu
Vissza
Hírfolyam