2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kreatív fiatalok seregszemléje

Betegsegítő applikáció, optikai csalódással lassított forgalom, szemüveg, amely hallássérülteknek feliratozza, amit a másik mond. Közel 200 fiatal ötletelt egy közösségimédia-kihívásban azon, hogyan lehetne kreatív módon megoldani társadalmi és környezeti problémákat.

Mondj a környezetedből egy problémát, és hozz rá kreatív, reális megoldásokat! – így hangzott a British Council People 2 People projektjének felhívása, amire közel 200 fiatal reagált jobbnál jobb ötletekkel – írja a Piac és Profit.

A résztvevők öt témakörben oszthatták meg ötleteiket (egészség/sport, közlekedés, társadalmi probléma, környezetvédelem és oktatás), és az utóbbi kettő elsöprő népszerűségnek örvendett.

Több mint 80 ötlet érkezett az újrahasznosításra, a fenntarthatóságra és az erőforrásokkal való takarékoskodásra, többen bevezetnék a lebomló/komposztálható anyagú evőeszközöket, tányérokat és poharakat a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, fesztiválokon.

Volt, aki „gerillakertészkedne” a hétvégéken, így téve rendbe a városok és falvak környéki elhanyagolt zöldterületeket. Sokaknál felmerült, hogy egy digitális program fejlesztésével segítene adott problémán, így például volt, aki az elektromos nyugta bevezetésével küzdene a fakitermelés csökkentéséért.

A gyerekek többek között Bényei Éva Bernadett kutató példájából inspirálódhattak, aki hatalmas szenvedéllyel tárta fel és tette mások számára is érthetővé a világító baktériumok világát Fotó: People 2 People Hungary/facebook.com

Ezüstérmes lett az oktatás: itt többen gyakorlatorientáltabb órákat vezetnének be, fontosnak tartják a kritikai gondolkodást vagy a drámapedagógiai foglalkozásokat, ahol a gyerekek társadalmi problémákról tanulhatnának.  

A kampány célja az volt, hogy népszerűsítsék a társadalmi felelősségvállalást a fiatalok körében, így inspirációként a kihívás mellett nyolc magyar innovatív, negyven alatti fiatal történetét mutatták be, akik maguk is tesznek a társadalomért.

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez November negyedikén világszerte a szabadba költöznek a tanórák Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam