2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fiúról apára!

A környezetvédelem lehet játékos és érdekes. Akár annyira, hogy a tudás fiúról apára szállhasson.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által támogatott Fiúról Apára Program pont ezzel a céllal jött létre, és hamarosan a hazai óvodák mellett az iskolák is kihasználhatják a kezdeményezés előnyeit.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által támogatott és a PontVelem Okos Programmal együttműködő Fiúról Apára Program erőssége abban rejlik, hogy az oktatók csoportos játékokkal, rajzos foglalkozásokkal és gyakorlati feladatokkal (például növényültetés) fejlesztik a gyerekek környezettudatosságát, segítik a természet működésének megértését.

A Fiúról Apára Program könyvecskéiben és segédanyagaiban a 4–6 éves korosztály számára izgalmasan kerül terítékre a víz, a föld és a levegő fontossága, a növények szerepe, továbbá a környezettudatos viselkedés alapjai.

Fotó: pxhere.com

A program hosszú távú célja, hogy az új generáción keresztül kiadványaival elérje a felnőtt lakosságot is. Így a tudás végül „fiúról apára száll”.

Neked ajánljuk
Megható mesefilm a tengerek szennyezéséről, az egyéni erőfeszítésről és az összefogás erejéről Jövőre is megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét Az űrszemét feltakarítására készül az Európai Űrügynökség Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: kbka.org
Vissza
Hírfolyam