2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meghökkentő képekkel ábrázolták magyar diákok az környezetkárosítás következményeit

Műanyagszemét egy nő gyomrában, műanyag flakonokkal töltött szendvics, egy generáció, amelynek lehet, hogy már csak a citrom jut – figyelemfelhívó, meghökkentő képekkel ábrázolták a Balatonszárszón megrendezett DUE médiatábor fotós csoportjának tagjai, mi történhet, ha sürgősen nem csinálunk jó pár dolgot másképp.

A főleg középiskolásoknak rendezett táborban a klímaváltozás, környezetszennyezés témája többször is előkerült. Milyen jövő vár ránk? – ez a kérdés foglalkoztatta leginkább a kiállítás összeállítóit., akikkel az szmo.hu készített interjút.

Mindannyian úgy gondolják, hogy fontos foglalkozni ezekkel a problémákkal, azoknak különösen, akik a médiában szeretnének dolgozni. Ezért tartják jónak azt is, hogy az egyetemisták kimennek az utcára. Korábban a globális környezetvédelmi problémákkal nem foglalkoztak az emberek, de úgy érzik, ez mostanában változóban van. Kérdés, mennyire lesz gyors ez a változás.

Műanyagszennyezés Fotó: Horváth Gergő/szmo.hu

A képeiket a médiatábor végén egy kiállításon mutatták be a többi táborozónak. „Kicsit mindenki meghökkent. Mondták, hogy kicsit ijesztő” – számolt be Kitti a reakciókról. Ő egyébként személyes sikernek tekinti, hogy amikor a táborban készített plakátját elküldte az anyukájának, ő azt mondta a képet látva, most rosszul érzi magát, és jobban fog figyelni. „Mondom, helyes” – teszi hozzá nevetve.

Blanka is úgy látja, hogy működnek a képeik: „Ez a téma rám is hatással volt, szerintem néhány ember elgondolkodik.”

2030 Fotó: Csipai Dániel/szmo.hu
Neked ajánljuk
Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam