2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is vár minden diákot a Világ legnagyobb tanórája

Az ENSZ 2015-ben útjára indította „Project Everyone” kampányát és benne a Világ legnagyobb tanóráját,  hogy a 17 újonnan megfogalmazott globális célját megismertesse a gyerekekkel.

A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ legnagyobb tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben ismerhetik meg a fenntartható fejlődést szolgáló globális célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani:

többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével.

A tanóravázlatokat és azok kiegészítő oktatási segédanyagait az ENSZ szakértői készítették, ezek angol és magyar nyelven, letölthető formában, online elérhetők minden pedagógus számára. A programra az iskolák a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu oldalon tudnak regisztrálni.

A Világ legnagyobb tanórája a Fasori Evangélikus Gimnáziumban 2018. szeptember 25-én Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

A 2019. évi Világ legnagyobb tanórájának magyarországi kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség megőrzése. 

A nyitórendezvény – egy rendhagyó tanóra keretében – 2019. szeptember 30-án lesz, neves előadók (WWF, UNESCO, Magyar Környezeti Nevelési Egyesület) közreműködésével. Ez a rendezvény online közvetítéssel az egész országban követhető lesz a honlapon keresztül, sőt a diákok okostelefonjaik segítségével, online kérdésekre válaszolva a tanórába is aktívan bekapcsolódhatnak.

Neked ajánljuk
Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem Fűben-fában orvosság, télire is 6 nagyszerű film, ami arra ösztönzi a gyerkőcöt, hogy óvja a környezetét Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Különleges városi cirkáló a Renault-tól
Tovább a forrásra: avilaglegnagyobbtanoraja.hu
Vissza
Hírfolyam