2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hozzuk közelebb a mezőgazdaságot a fiatalokhoz!

A legutóbbi tanulmányok rámutattak arra, hogy az Európai Unió városi lakossága – és különösen a fiatalok! – elszakadva érzik magukat a mezőgazdaságtól mint élelmiszerforrástól.

Nem ismerik a mezőgazdasági termelők társadalmunkban és gazdaságunkban betöltött szerepét, ahogy az élelmiszer-ellátásban, a környezet és a természeti erőforrások védelmében és a vidéki területek megőrzésében betöltött szerepükkel sincsenek tisztában. Az Európai Bizottság agrár oktatócsomagja erre a tendenciára válaszul jött létre.

A csomag olyan használatra kész oktatási és tanulási segédanyagok gyűjteménye, amelyek a 11–15 év közötti európai fiatalok ismereteit bővítik az élelmiszerek és a mezőgazdaság jelentőségével kapcsolatban.

A csomag különféle tantárgyi területeket, például a földrajzot, a természettudományi tantárgyakat, az állampolgársági ismereteket, a közgazdaságtant, az európai tanulmányokat, a háztartástant, az agrártudományt, az információs és kommunikációs technológiát és a társadalomtudományt stb. oktató tanároknak szól.

Fotó: EU Agriculture: Food & Farming/youtube.com

Egy sor változatos és egymást kiegészítő eszköz és feladat kiválasztásával a tanárok segíthetik tanítványaikat az élelmiszer-termelés, a környezetgazdálkodás és a vidékgazdálkodás lényeges és aktuális területeinek megismerésében. Az oktatócsomag célja nem az, hogy az uniós szakpolitikáról kínáljon diákokat megszólító oktatóeszközöket, hanem hogy bemutassa, milyen előnyökkel jár a mezőgazdaság az EU polgárai számára.

Neked ajánljuk
Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások 2020-ban is „Mozdulj a klímáért!” Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam