2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hozzuk közelebb a mezőgazdaságot a fiatalokhoz!

A legutóbbi tanulmányok rámutattak arra, hogy az Európai Unió városi lakossága – és különösen a fiatalok! – elszakadva érzik magukat a mezőgazdaságtól mint élelmiszerforrástól.

Nem ismerik a mezőgazdasági termelők társadalmunkban és gazdaságunkban betöltött szerepét, ahogy az élelmiszer-ellátásban, a környezet és a természeti erőforrások védelmében és a vidéki területek megőrzésében betöltött szerepükkel sincsenek tisztában. Az Európai Bizottság agrár oktatócsomagja erre a tendenciára válaszul jött létre.

A csomag olyan használatra kész oktatási és tanulási segédanyagok gyűjteménye, amelyek a 11–15 év közötti európai fiatalok ismereteit bővítik az élelmiszerek és a mezőgazdaság jelentőségével kapcsolatban.

A csomag különféle tantárgyi területeket, például a földrajzot, a természettudományi tantárgyakat, az állampolgársági ismereteket, a közgazdaságtant, az európai tanulmányokat, a háztartástant, az agrártudományt, az információs és kommunikációs technológiát és a társadalomtudományt stb. oktató tanároknak szól.

Fotó: EU Agriculture: Food & Farming/youtube.com

Egy sor változatos és egymást kiegészítő eszköz és feladat kiválasztásával a tanárok segíthetik tanítványaikat az élelmiszer-termelés, a környezetgazdálkodás és a vidékgazdálkodás lényeges és aktuális területeinek megismerésében. Az oktatócsomag célja nem az, hogy az uniós szakpolitikáról kínáljon diákokat megszólító oktatóeszközöket, hanem hogy bemutassa, milyen előnyökkel jár a mezőgazdaság az EU polgárai számára.

Neked ajánljuk
Zöldebb ovit, zöldebb sulit Idén is vár minden diákot a Világ legnagyobb tanórája Megkezdődött az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam