2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mondd úgy, hogy ne csak megértse, tenni is akarjon a probléma ellen

Műanyagmentes július, Szívószálmentes augusztus, Te szedd!, PET Kupa, Fűts okosan!, Live Earth – lassan minden hónapra jut olyan akció, amely úgy hívja fel a figyelmet valamelyik globális környezetvédelmi problémára, hogy egyben cselekvésre is ösztönöz.

Szőke Ágnes, az Open Communications Kft. ügyvezetője az M1 Kék bolygó című műsorában elmondta: az igazán jó programok azok, amelyekkel nem tanítani akarunk, hanem élvezetet, élményt adunk át. 

Zsíros László Róbert hasonlóan vélekedik arról, hogy mitől lesz eredményes egy természet- vagy környezetvédelmi kampány. A tudományos vlogger, az Energiakövetek 2019 mentora szerint a jó példák bemutatása is nagyon fontos, mert az embereket egy jobb cselekvési programra sarkallja. Az Energiakövetek 2019 is egy több éve működő, sikeres környezetvédelmi kampány, amely

kifejezetten az iskoláskorú gyermekeket szólítja meg, és fiatal egyetemisták interaktív tanóráival igyekszik felhívni a figyelmet az energiatudatosságra.

Az energiakövetek kiválasztásakor fontos szempont volt a hitelesség. Ezért két olyan fiatal kapta a feladatot, akiknek minden tevékenységét áthatja, hogy módot találjanak a megújuló energiák minél szélesebb körű használatára, és rájöjjenek, miként állhatnánk át egy környezetbarát üzemmódra – mert a fogyasztói tudatosságra nevelésre soha nem volt még ekkora szükség, mondta el Czippán Katalin környezeti nevelési és kommunikációs szakember.

Mert a jó példa ragadós Fotó: shutterstock.com

Máthé Marcell energiakövet hamarosan középiskolásoknak tart előadásokat erőművekről, energiatermelő eszközökről és az energia tárolásának jelentőségéről. 

Az a szándékom, hogy megmutassam a diákoknak, hogy egy természettudományos óra is lehet érdekes, egy fizikus is nézhet ki úgy, mint én, és a fizikusok is lehetnek nyitottak. 

– fogalmazott Máthé Marcell, aki szerint a tudományt közelebb kellene hozni az emberekhez, mert amíg sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb fogalmakkal és az energia előállításával, addig a hatékonyságot is nehéz számukra megtanítani.

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez November negyedikén világszerte a szabadba költöznek a tanórák Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam