2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hívogató Öko-Kuckó Pécsett

Az Öko-Kuckó interaktív környezetvédelmi oktatóterem 2004-ben jött létre pályázati forrásból, hogy a gyerekek játékok kipróbálása és feladatok megoldása közben sajátíthassanak el új ismereteket a víz, az energia, a fogyasztás vagy éppen a hulladék témakörében.

A Zöld-Híd Alapítvány 2000 óta működik Baranya megyeszékhelyén, Pécsett. Céljuk a fenntartható fejlődés elvének terjesztése környezeti nevelés, tanácsadás és programszervezés által, valamint a helyi közösségek és családok erősítése – derül ki az alapítvány bemutatkozásából.

 2004 óta működő 70 m2-es interaktív környezetvédelmi oktatótermüket óvodai csoportok, iskolai osztályok és családok is látogatják. A terem berendezése állandó, a játéktáblák öt témát mutatnak be: természet, víz, energia, vásárlás-fogyasztás és hulladék.

A gyermekcsoportok az életkoruknak megfelelő formában, foglalkozások keretében ismerhetik meg a környezetvédelem aktuális kérdéseit.

2010 óta oktatótermük játszóházként is működik, ahol a gyerekek zöld szellemben, hasznosan tölthetik szabadidejüket, természetes anyagokból készített és ökotudatos témájú játékokkal. Havonta egyszer családi délutánt tartanak, ahol a pécsi óvodás és kisiskolás gyermekek szüleikkel együtt emlékezhetnek meg a jeles zöld napokról, alkothatnak hulladékokból és természetes anyagokból, és játszhatnak.

Fotó: Öko-Kuckó Pécs/youtube.com

Igény szerint intézményekben is tartanak foglalkozásokat, emellett tanácsadással segítik a régió óvodáit a Zöld Óvoda cím elnyerésében, ehhez kapcsolódóan pedig Zöldítő néven környezeti nevelési blogot működtetnek. Kidolgozott módszereiket és tapasztalataikat óvodapedagógus-továbbképzések és Zöld Bébiszitter-felkészítő műhelyek keretében adják tovább. Szívesen dolgoznak együtt önkéntesekkel és gyakornokokkal.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: zold-hid.hu
Vissza
Hírfolyam