2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Humusz Szövetség Öko Hírnök-képzést indít pedagógusoknak

A Humusz Szövetség ingyenes, 18 órás képzést indít általános iskolai (felső tagozat) és középiskolai tanárok, környezeti nevelők számára. A képzés célja, hogy felvértezze a környezeti nevelőket a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben. 

Áttekintést adnak a globális környezeti összefüggésekről, a résztvevők közös tudására alapozva, jó gyakorlatok megosztásával megoldásokat keresnek a problémákra.

Emellett konkrét eszközöket, „muníciót” ad a környezeti nevelők számára ahhoz, hogy a diákok felé minél hatékonyabban tudják közvetíteni a problémát és az arra adható megoldásokat.

A képzés során a cselekedtető, élményalapú pedagógiai megközelítést használva, a globális környezeti helyzettől indulva a saját tapasztalatok, érzelmek útján keresztül jutnak el az általános és egyéni megoldásokhoz, kiutakhoz.  

A témák olyan játékokkal, módszerekkel kerülnek feldolgozásra, amelyek a környezeti nevelési munkában is felhasználhatók.

Tematika:

  • 1. Helyzetjelentés a Földről – A környezetvédelmi problémakör összefüggései
  • 2. Meddig faljuk még? – A túlfogyasztás ördögi köre
  • 3. A technológia majd mindent megold? – A technológia helye, szerepe, reklámok és egyéb csapdák
  • 4. Hogyan csökkenthető a hulladéktermelés? – Zero waste alapismeretek
  • 5. Helyünk az ökoszisztémában – Élet a természetben egy nagyváros közepén
  • 6. Pedagógiai kitekintés – Kit nevelünk ma és milyen módszerekkel?

A jelentkezéssel kapcsolatos információk és a részletes tájékoztató a humusz.hu oldalon érhető el.

Fotó: humusz.hu
Neked ajánljuk
Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások Átadták az idei év első iskola- és óvodakertjét hétfőn Leányfalun Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam