2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Százezer diák a fenntarthatóságért

A jövő héten az ország minden pontján közel százezer diák foglalkozik majd  a fenntarthatóság kérdéseivel, az ENSZ által elfogadott 17 fenntartható fejlődési cél megismerésével.

A diákok a Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű globális oktatóprogramban vesznek részt, amelynek keretében nemcsak ismerkedhetnek a kérdésekkel, hanem aktívan be is kapcsolódhatnak a programba. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda megbízásából 2019. szeptember 30. és október 4. között kerül megrendezésre a Világ Legnagyobb Tanórája, melyet – a Fenntarthatósági Témahéthez hasonlóan – a PontVelem Nonprofit Kft. szervez.

A nemzetközi kezdeményezésű, ötödik éve futó programsorozat 2015 óta kerül megrendezésre Magyarországon, közel 600 iskola 100 000 diákjának részvételével.

A Világ Legnagyobb Tanóráján 2018-ban is rengeteg diák ismerkedhetett meg a fenntarthatóság kérdéseivel
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Világ Legnagyobb Tanórájának idei kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség. A szervezők az iskolai programok lebonyolítását, a pedagógusok munkáját tanóravázlatokkal, animációs filmekkel, pályázatokkal, aktivitásokkal segítik.

A résztvevők a biodiverzitás védelmében többek között a WWF Magyarország hiúzvédelmi programját tudják támogatni a használt mobiltelefonok gyűjtésével.

A program nyitórendezvénye 2019. szeptember 30-án 10.30–12.00 között egy élőben közvetített, országosan követhető, rendhagyó tanóra lesz, amelyen olyan neves, a téma iránt elkötelezett előadók tartanak interaktív előadást majd, akik szívügyüknek tartják a gyerekek jövőjét.

Az előadók között szerepel majd dr. Soós Gábor, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság főtitkára, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, valamint dr. Vásárhelyi Tamás kutató biológus, nyugalmazott főmuzeológus. A tanórát az EMMI képviseletében Pálfi Erika főosztályvezető nyitja meg.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam