2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mennyire fenntartható a reggelid?

Rendhagyó tanórák keretében ismerkedtek a diákok az asztalukra kerülő mezőgazdasági alapanyagokkal és a fenntartható fejlődési célokkal a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron.

Egy szelet kalács és egy pohár kakaós tej – közkedvelt menü ez az óvodások és az iskolások körében egyaránt. Az OMÉK-ra érkező diákcsoportok interaktív tanórák során ismerhették meg e népszerű reggeli főbb alapanyagait, valamint azok helyét a globális fenntarthatósági narratívában.

Az egyórás, elsősorban a 13–16 éves korosztályt célzó játékos ismeretterjesztő program keretében a diákcsoportok négy állomást járhattak végig, ahol a cukorról, a lisztről, a kakaóról és a tejről hallhattak agrárgazdasági vonatkozású, a fenntartható fejlődés kérdéseit is érintő előadásokat.

Szóba kerül többek között az összetevők eredete, kulturális jelentősége, előállítása, de kereskedelme és környezeti hatása is.

A FAO budapesti regionális irodájának munkatársa a foglalkozás keretében részletesen bemutatta az ENSZ-közgyűlés által 2015-ben elfogadott, 2030-ig megvalósítandó 17 fenntartható fejlődési célt is Fotó: NAIK AKI/agronaplo.hu

A fenntartható reggeliről szóló, rendhagyó tanórák megrendezésére második alkalommal, 150 diák bevonásával került sor, a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet (NAIK AKI) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) budapesti irodájának munkatársai szervezésében.

Neked ajánljuk
Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások 2020-ban is „Mozdulj a klímáért!” Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam