2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

TreeDependent – Fákkal felelősen

A „TreeDependent – Fákkal felelősen” program keretében a GreenDependent Intézet befogadó intézményeket (így többek között iskolákat, óvodákat) keres, amelyek szívesen ültetnének kertjükbe őshonos gyümölcsfákat.

A kiosztásra kerülő őshonos (különböző táj- és történelmi fajtájú) gyümölcsfák egy fajtamegőrzéssel foglalkozó „tündérkertből” származnak, beszerzési költségeiket a GreenDependent megrendelői (magánszemélyek, cégek, egyéb szervezetek) fizetik a vállalat karbonsemlegesítési szolgáltatásának részeként.

A fákat befogadó intézményektől a GreenDependent anyagi ellenszolgáltatást nem kér, az ő feladatuk a fák átvétele, elszállítása, elültetése, gondozása, illetve ennek dokumentálása.

A Greendependent a karbonsemleges működés elérésben segíti ügyfeleit. A karbonlábnyom egy olyan mutatószám, ami azt jelzi, mennyi egy rendezvény, termék, vállalat stb. teljes üvegházhatásúgáz-kibocsátása. A legjobb a meg nem történt kibocsátás, de ha nem sikerül megelőzni, utólag is tehetünk azért, hogy kevesebb kár érje a környezetet: kompenzálhatjuk a kibocsátásunkat. Erre talán a legegyszerűbb és legtermészetesebb megoldás, ha fákat ültetünk.

Fotó: pixabay.com

Fák ültetésével nem csak a klímaváltozás hatásait tudjuk mérsékelni, de számos egyéb előnnyel is jár ez a módszer:

egy fa megfelelő fajtaválasztás esetén hozzájárul a biodiverzitás megőrzéséhez, gyümölcsöt teremhet, élőhelyet és táplálékot biztosít állatoknak, árnyékol, közvetlenül hűti a környezetét, valamint szerepe lehet a környezeti nevelésben is.

A jelentkezési űrlap oktatási, szociális vagy egészségügyi intézmények, civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, egyházak számára gyümölcsfák befogadására ezen a linken érhető el.

Neked ajánljuk
Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: greendependent.org
Vissza
Hírfolyam