2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját

Rendhagyó módon nyitották meg a Világ Legnagyobb Tanóráját egy budapesti iskolában. 

A Kőbányai Szent László Gimnázium média szakos hallgatóinak aktív közreműködésével az egész ország online követhette az intézmény dísztermében megrendezett eseményt. A diákok az ország minden pontjáról mobiltelefonjaik segítségével aktívan be is kapcsolódhattak, és online szavazataikkal befolyásolhatták az órát – számolt be az Origo.

A Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Pálfi Erika főosztályvezető drámapedagógiai módszereket is alkalmazott, hogy hatásos módon hangolja rá a gyerekeket a fenntarthatóság fontosságára. Köszöntő előadásában kiemelte az Ökoiskola Hálózat és a Fenntarthatósági Témahét eredményeit, amelyek központi irányítás mellett támogatják az iskolák fenntarthatóságra nevelési törekvéseit.

A tanóra Matolcsy Miklós programbemutatójával folytatódott. A PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a program fő szervezője előadásában többek között ismertette a Világ Legnagyobb Tanórájához kapcsolódó pályázatokat, aktivitásokat. Dr. Soós Gábor, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának főtitkára az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célokat – más néven globális célokat – mutatta be.

A 2015 óta megrendezésre kerülő program idei témája a biodiverzitás. Sipos Katalin, a WWF igazgatója a 2018-as Élő Bolygó Jelentésből megdöbbentő adatokat mutatott be előadásában. A Föld állatvilágának fajgazdagsága drasztikusan csökken, és ha belegondolunk abba, hogy élelmiszereink változatosságát is a Föld természeti kincseinek köszönhetjük, beláthatjuk, hogy elengedhetetlen az élővilág sokszínűségének megőrzése.

Fotó: PontVelem Okos Program/youtube.com

Az előadás alatt tartott online szavazáson kiderült, hogy a diákok legtöbbjének 2-5 db használaton kívüli mobiltelefonja lapul otthon az asztalfiókban, amikkel akár a WWF hiúzvédelmi programját is támogathatják az elkövetkezendő 6 hétben. 

A rendezvény a gimnazisták flash mobjával zárult. Az élő közvetítést közel 22 ezren követték, országszerte több mint 600 iskola 100 ezer diákja regisztrált és vesz részt a programban.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam