2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerésre méltó kalandozások

Zöld egyensúly kategóriában az E.ON EnergiaKaland programja nyerte az Effekt 2030 díjat. Az energiacég munkatársai több mint tíz éve járják önkéntesként az iskolákat, hogy különleges tanórákat tartva segítsenek a pedagógusoknak a gyerekek energiatudatos nevelésében.

Az Effekteam Zöld egyensúly díjával azokat a programokat ismerik el, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez – számolt be a Tőzsde Fórum.

Az E.ON 2008-ban indította el EnergiaKaland elnevezésű oktatási programját azzal a céllal, hogy az iskolákkal együttműködve segítse a pedagógusokat a gyermekek energiatudatos nevelésében.

A szakminisztériummal közösen kialakított projekt 5-től 18 éves korig kínál az energiával kapcsolatos ismeretanyagot óvodások, diákok és tanáraik számára.

Az EnergiaKaland program célja, hogy a gyerekeket modern és kreatív eszközökkel energia- és környezettudatosságra nevelje, és segítse őket abban, hogy később felelősen és tudatosan döntsenek a mindennapi életben arról, hogyan használják a rendelkezésükre álló erőforrásokat.

Fotó: www.energiakaland.hu

Az E.ON önkéntes munkatársai különleges, úgynevezett energiaórákat tartanak. Ezeken az elmúlt 11 évben összesen 260 oktatási intézményben – iskolákban és óvodákban – több ezer gyerek vett részt.

Az óravázlatokat, a hozzájuk kapcsolódó feladatokat további felhasználásra a pedagógusok interneten ingyenesen is megrendelhetik a program weboldalán. Az elmúlt években már több mint 1700 tanár kapta meg a csomagot.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél A felelős állattartás tanulható Szemléletformáló workshopok az újrahasznosítás jegyében Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam