2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták

A fiatalok szeretnének tiszta környezetben élni, ezt a természetes igényt fogalmazták meg a pályázatra beadott rajzokkal, fotókkal, plakátokkal – mondta Áder János köztársasági elnök újságíróknak az SDG for Kids verseny díjkiosztó rendezvénye után csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozón.

Áder János kiemelte: a felnőtteknek, az idősebb generációknak ezt a kérést, ezt az igényt meg kell hallaniuk, ez a legfontosabb az üzenete az ilyen találkozóknak, pályázatoknak. Erre hívja fel a figyelmet a minden év tavaszán megtartott fenntarthatósági hét is.

Áder János a sajtótájékoztató előtt elismerő oklevelet adott át Kun Eszternek, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium diákjának, aki megnyerte a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat. Kun Eszter az MTI-nek elmondta: olyan mezőgazdasági termelési technológiát mutatott be Svédország fővárosában, amelyben halakat „használnak fel” növények termesztése során.

Áder János köztársasági elnök elismerő oklevelet ad át Kun Eszternek Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A köztársasági elnök megismerkedett az SDG for Kids versenyen díjazott közép- és általános iskolásokkal, és a versenyre beadott pályamunkákkal. Hangsúlyozta: a fiatalok, a gyermekek számára is fontos a „sok víz, a kevés víz és a szennyezett víz” drámája.

Felhívta a pályázatokat beadó diákok figyelmét, hogy a környezetvédelmet, a magyarországi vizek tisztaságának javítását, megőrzését, az ezzel kapcsolatos tudás fejlesztését folytassák a jövőben is.

Jetzin Mónika, a versenyt szervező GWP Magyarország Alapítvány munkatársa elmondta: az SDG for Kids versenyre több száz diák adott be pályázati munkát, öt kategóriában – köztük plakát, fotó és film kategóriában – hirdettek győzteseket.

Neked ajánljuk
Mindenki lehet ételmentő! „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Áder János online nyitotta meg az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam