2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közadakozásból újjáépült a Kékbegy tanösvény pallósora

Az országban egyedülálló közösségi összefogással épült újjá a Farmosi Madárvárta területén található Kékbegy tanösvényhez tartozó 200 méter hosszú pallóhíd, amely februárban egy nádastűz során vált a lángok martalékává.

A pallósor a nyolc kilométer hosszú Hajta Természetismereti Túraútvonal része, a látogatókat az Alföldre jellemző, lápokkal, mocsárrétekkel, szikesekkel és homokbuckákkal tarkított élőhelyek világába kalauzolja el, eredetileg 2007-ben adták át – írja az Orient Press.

A Tápió Természetvédelmi Egyesület koordinálásával magánszemélyek, cégek, civil szervezetek felajánlásaiból mintegy 2,3 millió forint gyűlt össze egy másfél hónapig tartó adománygyűjtő akció során, amelyből újjáépült a létesítmény, és három tájékoztató tábla kihelyezése is lehetővé vált.

A Kékbegy tanösvény a természetbarátok körében nagy népszerűségnek örvend, éves szinten mintegy ötezer fő keresi fel Fotó:  Bíró László István/Tápió Természetvédelmi Egyesület/facebook.com

Az átadó ünnepségen Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára ezt a példátlan összefogást és elhivatottságot megköszönte minden jelenlévőnek, és reményét fejezte ki arról, hogy a jövőben tovább folytatódhat az a sokszínű környezeti nevelés és szemléletformálás, amely eddig is jellemezte a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetet.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam