2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A PTE hallgatója képviselte Magyarországot az ENSZ közgyűlésén

Sparks Jason, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar hatodéves hallgatója egy háromfordulós kiválasztási folyamaton vett részt az ENSZ magyar ifjúsági küldött pályázatán, amin az indulók között ő bizonyult a legsikeresebbnek.

Sparks Jason New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 74. ülésszakán, a Harmadik Bizottságban (Szociális, Humanitárius és Kulturális Ügyekért Felelős Bizottság) szólalt fel és képviselve Magyarországot, illetve a magyar fiatalokat – írja a pécsért.hu.

Ötperces beszédében a preventív életmód fontosságára, illetve a fiatalkorban elkezdett egészség- és környezettudatos oktatásra hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, hogy a prevenció különböző területeken alkalmazott, nagyon egyszerű tevékenységekből áll, ugyanakkor nagyon összetett és logikus láncot követ. A kezünkben van bizonyos történések megakadályozása, mielőtt még a testünket, illetve a bolygónkat kellene gyógyítani. Ebben az oktatás szerepe döntő fontosságú. Arra kérte az ülés résztvevőit, hogy vigyék haza a szlogent: „Prevenció a gyógyítás előtt!”

A mentális egészség világnapjára (október 10.) való készülődés keretében számos megmozdulás történt világszerte. Jason egy olyan kísérőrendezvényt szervezett az ENSZ-székházban, amelyen a résztvevők megismerkedhettek a mentális egészség, illetve az immunizáció fontosságával. A „Prevenció a gyógyítás előtt: Fiatalok szerepe az egészséges társadalmak kialakításában” című kísérőrendezvényt Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete nyitotta meg.

Neked ajánljuk
Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: pecsert.hu
Vissza
Hírfolyam