2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeres fiatalok egy élhető bolygón

A Goals for Good egy fiataloknak és fiatal felnőtteknek szóló, 4 foglalkozásból álló kurzus. A négy alkalom során a résztvevők megtanulják, hogyan tűzzenek ki és valósítsanak meg célokat hatékonyan úgy, hogy saját jóllétük növelése nem árt a környezetnek.

A Goals for Good különlegessége, hogy nemcsak a hatékony célkitűzés módszereit tanítja meg, hanem azt is, hogy hosszú és rövid távú céljaink megfogalmazása közben hogyan figyeljünk a környezetünk megóvására – írja a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

A „Goals for Good” arra ösztönzi a fiatalokat, hogy maguknak és a bolygónak is előnyös célokat tűzzenek ki.

A kurzust három szervezet, a Global Action Plan (vezető, Nagy-Britannia), az InEuropa (Olaszország) és a Tudatos Vásárlók Egyesülete dolgozta ki.

 A kurzus hozzásegíti a résztvevőket, hogy:

  • Megkérdőjelezzék a „siker” hagyományos értelmezését;
  • Felfedezzék a jólléthez vezető öt módszert (Five Ways to Wellbeing) és annak a tudományát, hogy mi tesz bennünket valójában boldoggá;
  • Átgondolják, hogy saját magukon túl milyen hatással bírnak céljaik;
  • Fokozzák eltökéltségüket, és erősségeiket céljaik elérésére használják.

A kurzus elvégzése a tesztcsoportokban végzett kutatás alapján bizonyítottan segítette a belső értékek követését és a külső, anyagiasabb értékek fontosságának csökkenését. (Márpedig céljaink és a hozzájuk vezető út jellege nagyban befolyásolja, hogy a személyes életmódunk milyen hatással van a bolygóra.)

A Tudatos Vásárlók Egyesületének oldaláról letölthető anyagok segítségével bárki tarthat Goals for Good-kurzust. Az anyagokat két fő célközönség számára dolgozták ki: az értékekkel való foglalkozásra érett iskolai csoportoknak és jellemzően pályakezdő fiatalokat foglalkoztató munkahelyi csoportoknak. 

Neked ajánljuk
Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten Terjed a környezettudatos vásárlás A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam