2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A talajélet vadvilága ellátogat az óvodába

Az egészséges talaj az egészséges növény- és állatvilág záloga. A jó minőségű talaj és komposzt készítésében segítő titokzatos társaságot (ászkákat, százlábúakat, ugróvillásokat és társaikat) hozzák testközelbe a Zöld Kapcsolat Egyesület szemléletformáló foglalkozásai.

Legyen szó környezetvédelmi jeles napról, fenntarthatósági témanapról vagy diáknapról, az egyesület játékos, de elgondolkodtató eszközcsomagja – az óriás puzzle-k, fajátékok, ügyességi környezetismereti játékok és a Talajélet vadvilága című óriás társasjáték – kicsit és nagyot játszva avat be környezetünk működésének rejtelmeibe.

A talajban lezajló teremtő folyamatok megértését Füredi Mária miskolci nemezműves  nagyméretű, élethű bábjai is segítik:

Komposzt Marci, a giliszta, és barátai, Ászka Bella, Villás Villy, Galancsinhajtó Ödön, Pajor Panka és a soklábú unkatesók, Százlábú Ubul és Ezerlábú Elek.

A talajélet vadvilága társasjáték az élethű bábokkal Fotó: Zöld Kapcsolat Egyesület/facebook.com

A kedves figurák révén a gyerekek túlléphetnek a soklábú földlakókkal kapcsolatban esetleg meglévő ellenérzéseiken, és könnyebben megértik, milyen fontos szerepet játszanak a komposztba kerülő hulladékok lebontásában, értékes termőtalajjá alakításában.

A foglalkozásokkal kapcsolatos további információk az egyesület honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Így segített a diákoknak a Schneider Electric Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: zoldkapcsolat.hu
Vissza
Hírfolyam