2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elsőként Olaszországban lesz kötelező iskolai tananyag a klímaváltozás

Az olasz állami iskolai tananyagban jövőre már szerepelni fog a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés.

Olaszország a világon elsőként vezeti be a kérdés oktatását kötelezően az iskolákban jelentette ki Lorenzo Fioramonti oktatásügyi miniszter.

Az iskolások a következő tanévben 33 órában kötelezően foglalkoznak majd a klímaváltozás hatásaival.

A miniszter kezdeményezése arra irányul, hogy a tanulók következő generációja megismerkedjen a klímaváltozás okaival, kockázataival és hatásaival.

Fioramonti, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa hozzáfűzte, hogy a 2020/2021-es tanévtől a földrajz és a fizika tantárgyak olyan ismeretanyaggal bővülnek, amelyek rávilágítanak a fenntartható fejlődés kérdéseire.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és környezetvédelmi lobbicsoportok klímaváltozási modellje szerint Olaszország azon európai országok közé tartozik, amelyeket a legjobban érint a klímaváltozás. Az éghajlat változása komoly hatással van a mezőgazdaságra, az ország északi részén lévő gleccserek olvadnak, ami áradásokat és földcsuszamlásokat okoz, Velence és más tengerparti városok pedig szintén egyre súlyosbodó áradásoknak vannak kitéve.

Neked ajánljuk
Egyetemi hallgatók pályázhatnak klímavédelmi programokra Magyar diákok nyerték a fenntartható innovációról szóló verseny fődíját Környezetvédelem az óvodások szemével (videó) Fényes jövő várhat a megújulókra A gyomok jelenléte valójában jót tesz a növénytermesztésnek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam