2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indulj el egy úton! – Kalandok az Országos Kéktúra útvonalán

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola idén ötödik alkalommal hirdeti meg az „Indulj el egy úton…!” című természetismereti turisztikai vetélkedőt.

A tavalyi tanévben több mint 350 általános iskolás csapat jelentkezett a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, a Partiumból és határainkon belülről a közel öt hónapon át tartó megmérettetésre.

A vetélkedő témája idén is az Országos Kéktúra lesz: a csókakői indulást követően a Bakonyon, Balaton-felvidéken keresztül egészen Tapolcáig gyalogolnak a résztvevők.

Ahogy eddig, a csapatok most is megismerkedhetnek egy, a magyar természetjárás életében jelentős szerepet játszó határon túli tájegységgel, hegyvidékkel is.

A feladatok játékos jellegűek, főleg logikára, illetve némi kutatómunkára épülnek. Az elmúlt évben nagy sikert aratott gyakorlati feladat (túra) idén nagyobb hangsúlyt fog kapni a levelezős fordulók alatt. A szervezők bíznak benne, hogy ezzel is az aktív természetjárás irányába indítják el a csapatokat!

Forrás: turista magazin/youtube.com

A vetélkedőre általános iskolás korú gyermekek 3 korcsoportban, 4 fős csapatokban, a csapatvezető tanárok regisztrációjával tudnak benevezni. A vetélkedő oldalán közzétett online fordulók megoldásával lehet pontokat gyűjteni, majd a 3 forduló összesített pontszámával lehet bejutni a szintén online lebonyolított elődöntőbe. Korcsoportonként a legjobb csapatoknak lesz lehetőségük továbbjutni a döntőbe, amelyre Monostorapátiban, várhatóan 2020. május 15–16-án kerül sor.

Neked ajánljuk
Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások Átadták az idei év első iskola- és óvodakertjét hétfőn Leányfalun A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: induljel.kektura.hu
Vissza
Hírfolyam