2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már közel félezer diáknak tartottak interaktív tanórát az energiakövetek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2017-ben indult társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy bővítse a felső tagozatos és középiskolás diákok tudatos energiafogyasztással kapcsolatos ismereteit.

Eddig országszerte tizenegy iskolában csaknem ötszáz diák számára tartottak előadást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2019–2020-as tanévre megválasztott energiakövetei – számolt be a szervezet közleménye alapján a Magyar Hírlap.

A felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára kiírt pályázaton három egyetemista nyerte el az Energiakövet 2019 címet, az ezzel járó ösztöndíjat, valamint a lehetőséget, hogy az oktatásban is kipróbálja magát: Máthé Marcell, az ELTE fizika MsC II. évfolyamos hallgatója, Putti Krisztián, a BME energetikai mérnök MsC II. évfolyamos hallgatója és Csiszár Barnabás, az ELTE TTK földtudományok szakának II. évfolyamos hallgatója.

Az ősz folyamán a három fiatal országszerte tizenegy iskolában járt, és 417 diák számára tartott órát.

Demonstráció az energiaköveteket bemutató sajtótájékoztató keretében  Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika Videómagazin/youtube.com

A munka és a roadshow azonban nem áll meg, az energiakövetek a következő hónapokban folytatják országjárásukat. A felső tagozatos és középiskolás diákok mindenhol lelkesen és kíváncsian fogadták az energiaköveteket. A környezettudatosság és a fenntartható fejlődés problémái egyre növekvő mértékben foglalkoztatják a fiatalokat is, aki nemcsak értik, de át is érzik a tudatos energiafogyasztás jelentőségét.

Fotó: MEKH Energiakövetek/facebook.com
Neked ajánljuk
Európai közönségdíjat nyert a vásárhelyi Klímanócska program Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok Reális megoldást hozhatna a légkör átalakítása? Özönvíz és szélvihar tombol Indiában
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam