Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 4., Izidor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

A fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 74. helyen végzett a szegedi intézmény.

A közlemény szerint a szegedi intézmény javított korábbi helyezésén, a 2018-as 77. helyről lépett előre a 74.-re, az immár 780 egyetemet értékelő listán, melyet 2018-hoz hasonlóan a hollandiai Wageningen egyeteme vezet – írja az MTI alapján a 888.hu.

A felmérésben idén összesen hét magyarországi felsőoktatási intézmény vett részt, a Pécsi Tudományegyetem a nemzetközi mezőnyben a 100., a Debreceni Egyetem a teljes lista 202. helyén végzett.

A zöld kérdőív hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladék-, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás. Ezek közül a legnagyobb súlyú – 21 százalék – az energia és klímaváltozással, a legkisebb jelentőségű – 10 százalék – a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör.

Fotó: Somorjai Ferenc/Wikimedia Commons

Az SZTE továbbra is kiemelt jelentőséget tulajdonít a megújuló energiaforrások intenzív használatának, a hallgatói tudatformálás jegyében szervezett évközi programoknak és az energiaigényt csökkentő fejlesztéseknek.

Neked ajánljuk
Elképesztően környezetbarát lakópark épül Walesben Hogyan készül a csomagolásmentes bolt? A járvány miatt késedelmet szenved az átütő jelentőségűnek szánt klímacsúcs A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: 888.hu
Vissza
Hírfolyam