2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is Környezettudatos karácsonyuk lesz a kisiskolásoknak

Idén is meghirdette a Szabad Tér Színház és a Főkert Zrt. közös kezdeményezését, a Környezettudatos karácsony programot kisiskolás csoportok részére, már lehet szavazni a gyerekek által készített adventi koszorúkra a kezdeményezés Facebook-oldalán.

A szervezők közleménye szerint a Környezettudatos karácsony elnevezésű program célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják, hogy nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit maguk készítenek.

Évek óta több száz kisiskolás és óvodás gyermek vesz részt a kezdeményezésben.

A gyerekek által természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból készített adventi koszorúkat a téli fesztiválon állítják ki a budapesti Városháza parkban, a munkák december 28-ig láthatók.

A legjobb pályamunkákat díjazzák is a szervezők. Lehet nyerni belépőt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, strandlátogatást a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdőbe és hajókirándulást Szentendrére. A program különdíjasa a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi műsorára szóló belépőket nyer. A Főkert Miki és Lili mesés zöld-illemtan könyvén kívül az egyik nyertes csapat számára külön meglepetéssel is készül.

A Kőbányai Fekete István Általános Iskola 3. a osztályának újrahasznosított adventi koszorúja Fotó: Advent Budapesten téli fesztivál a Városháza parkban/facebook.com

A közönségdíjat a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda, szavazni a https://www.facebook.com/AdventBudapesten oldalon lehet. A szavazatokat december 17-én összegzik, az eredményhirdetést és a díjak átadását december 19-én tartják.

Neked ajánljuk
Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét A Zöld Föld című könyvet is a hallgatóság figyelmébe ajánlotta Áder János Búcsút mond a természetes gyémántoknak a Pandora Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam