2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítséget kapnak a klíma miatt szorongó izlandi diákok

A szigetországban új tananyagot dolgoztak ki a klímaváltozás és az azzal kapcsolatos aggodalmak kérdéskörében.

A 11–15 éves diákok számára készült tananyagot nem lesz kötelező tanítani, de segítheti a tanulókat abban, hogy beszéljenek a klímakérdéssel kapcsolatos érzéseikről – íja a Guardian alapján az Azonnali.

Az ország klímaváltozásügyi minisztere, James Shaw szerint, mivel a gyerekek maguktól is beszélgetnek a klímaváltozásról, a tanároknak is volt igényük egy ilyen segédletre. Hozzátette:

napi szinten látni rossz híreket a közösségi médiában ezzel kapcsolatban, ami stresszes lehet, szorongást válthat ki.

A tananyagban szó esik arról is, a diákok hogyan készíthetnek saját maguknak cselekvési tervet egy-egy környezeti kérdés kapcsán.

Fotó: Gudbjartur Kristofersson/Wikimedia Commons

Európában már van egy ország, ahol kötelező a fenntarthatósággal és klímaváltozással kapcsolatos ismereteket: Olaszországban a kérdésköröket az olyan klasszikus tananyagokba fogják integrálni, mint a matematika vagy a földrajz.

Neked ajánljuk
Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára Fűben-fában orvosság, télire is 6 nagyszerű film, ami arra ösztönzi a gyerkőcöt, hogy óvja a környezetét A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: azonnali.hu
Vissza
Hírfolyam