2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

Mi mindent ad nekünk az erdő? Milyen hatással van ránk az erdő a mindennapokban, és mi milyen hatással vagyunk rá? Az Országos Erdészeti Egyesület vetélkedőjéből mindez kiderül, ráadásul a részt vevő csapatok értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

„Hunyd le a szemed, és képzeld el, hogy az erdőben vagy! Majd nyisd ki a szemed, és nézz körbe! Bármilyen hihetetlenül hangzik, de az erdő most is körülvesz. Gondolj csak az íróasztalodra, a kezedben tartott ceruzára, a kamrában lévő lekvárra, a tavasszal nyíló virágokra vagy a méhekre” – buzdítja a diákokat az egyesület versenykiírása.

„Gondolj a friss levegőre, a csendre, a nyugalomra, a feltöltődésre. Ezt mind az erdő adja neked. Erdő nélkül semmi nem létezik, éppen ezért kell óvni, gyarapítani, elmélyedni benne, felfedezni a titkait!”

Az erdők titkainak megismerésére remek lehetőséged ad a „Fedezd fel az örökséged!” országos erdőismereti vetélkedő, amely során a részt vevő csapatok felismerhetik, hogyan szövi át az erdő a mindennapjaikat, és a jövőbeli erdei túrák kényelmét megalapozó Decathlon vásárlási utalványokra is szert tehetnek.

  • Jelentkezési határidő:  2020. február 21.
  • Részvételi szabályzat: vetelkedo.oee.hu
Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
Európai közönségdíjat nyert a vásárhelyi Klímanócska program Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Tovább a forrásra: oee.hu
Vissza
Hírfolyam