2020. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fiatalok Az Európai Erdőkben 2020

Az Országos Erdészeti Egyesület és a „Young People in European Forests” (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet „Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2020” címmel.

A YPEF verseny célja, hogy a részt vevő középiskolás diákok megismerjék Európa és az egyes országok erdeit, a természet- és környezetvédelemben betöltött szerepüket és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket.

Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről és a velük való fenntartható gazdálkodás szükségességéről saját környezetükben és európai léptékben egyaránt.

A versenyhez csatlakozott országok: Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Portugália, Románia, Szlovénia, Ukrajna, Szlovákia, Belgium, Svájc, Norvégia, Görögország, Finnország, Ciprus, Ukrajna, Moldova.

A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek, a tagok nem lehetnek fiatalabbak 15, és nem lehetnek idősebbek 19 évesnél. A verseny nyelve angol (minden csapattag esetében feltétel a nyelvtudás). A verseny nemzeti szakaszának első fordulójában a feladatok magyar nyelven kerülnek megfogalmazásra, a nemzeti és nemzetközi döntő feladatai kizárólag angol nyelvűek.

  • Jelentkezési határidő: 2020. február 26.
  • További információ: www.oee.hu
Fotó: piqsels.com
Neked ajánljuk
Ti jól ismeritek hazánk élővilágát? Új tanösvény várja a gyerekeket a debreceni Nagyerdőben Magyar siker a madaras könyvek világversenyén Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: oee.hu
Vissza
Hírfolyam