2020. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ti jól ismeritek hazánk élővilágát?

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából országos versenyt hirdet az általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

A Madarak és Fák Napja egy több mint százéves hagyomány Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. A hagyomány célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. 

A Madarak és Fák Napja Országos Verseny célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő, általános iskolai felső tagozatos tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

A versenyre 10–14 éves – általános 5–8. osztályos – tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják, akik az iskolájukhoz legközelebb eső területi fordulóra jelentkezhetnek. Itt az adott térségből jelentkező többi indulóval mérik össze tudásukat egy írásbeli feladatokból és madárhang-felismerésből álló vetélkedőn.

A verseny részletes tematikája és a jelentkezéssel kapcsolatos információk az mme.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Átadták a Zöld Óvoda címeket Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam