2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ egyik országában sem biztosított a gyerekek jövője

Gyorsételek, klímaváltozás, egyenlőtlenségek – egy új kutatás kongatja meg a vészharangot a gyerekek jövője miatt.

A világ egyik országa sem szerepel túl fényesen azon a téren, hogy élhető környezetet és biztos jövőt biztosítson a jövő generációja számára. A klímaváltozás, az ökológiai sokszínűség csökkenése, a népességvándorlás, a fennálló egyenlőtlenségek és a veszélyes kereskedelmi gyakorlatok mind olyan tényezők, amelyek minden országban súlyosan érintik a gyerekek jövőjét és egészségét – számolt be egy új kutatás eredményeiről a Guardian alapján a hvg.hu.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a The Lancet szakfolyóirat megbízásából készített jelentésben 40 vezető gyerek- és egészségügyi szakértő vett részt a világ minden tájáról, és 180 országra terjedő indexet készítettek el.

A jelentés olyan szempontokat vesz figyelembe, mint a túlélési arány, a jólét, az egészség, az oktatás, de a táplálkozás mellett a fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet fordítanak, amelynek része az üvegházhatásúgáz-kibocsátás, az egyenlőség és a jövedelmi különbségek is.

Végkövetkeztetésük szerint annak ellenére, hogy jelentős eredményeket is fel lehet mutatni az elmúlt két évtized során az élelmezés és az oktatás terén, ma minden gyerek bizonytalan jövő elé néz, és számos egzisztenciális fenyegetésnek van kitéve.

Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
2020-ban is „Mozdulj a klímáért!” Átadták az idei év első iskola- és óvodakertjét hétfőn Leányfalun Környezeti Nevelés Műhelykonferencia a Humusszal Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam