2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öko Hírnök-képzés pedagógusoknak

A Humusz Szövetség ingyenes 18 órás képzést indít általános iskolai (felső tagozat) és középiskolai tanárok, környezeti nevelők számára. A képzés célja, hogy felvértezzék a környezeti nevelőket a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben. 

A szervezők célja, hogy a képzés során áttekintést adjanak a globális környezeti összefüggésekről és a résztvevők közös tudására alapozva, jó gyakorlatok megosztásával mutassanak megoldásokat a problémákra.

A képzés konkrét eszközöket, „muníciót” ad a környezeti nevelők számára ahhoz, hogy a diákok felé minél hatékonyabban tudják közvetíteni a problémát és az arra adható megoldásokat.

Emellett a meglévő erőforrások aktiválásával, az egyéni és a közösségi motiváltság növelésével a nevelő-pedagógiai munka rekreációs megközelítését nyújtja.

A szervezők a műhelyben a cselekedtető, élményalapú pedagógiai megközelítést használják. A globális környezeti helyzettől indulva a saját tapasztalatok, érzelmek útján keresztül jutnak el az általános és egyéni megoldásokhoz, kiutakhoz. A témákat olyan játékokkal, módszerekkel dolgozzák fel, amelyek a környezeti nevelési munkában (az általános és középiskolás korosztály számára) felhasználhatók.

További információk és jelentkezés: humusz.hu

Fotó: humusz.hu
Neked ajánljuk
Sikeresek voltak az erdei vándortáborok Mintaóra a levegőminőség javításáért ITM: Az eredményes klíma- és természetvédelem kulcsszereplői a fiatalok Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam