2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elstartolt a ZöldOkos Kupa

A felső tagozatosokat megszólító versenyt idén is a Fenntarthatósági Témahét keretében rendezik meg.

A felső tagozatos diákok részére meghirdetett csapatverseny feladatsorai 2020-ban kiemelten az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés témaköreiben kerültek kidolgozásra – számolt be az Origo

A 2020. május 15-ig tartó verseny három online fordulóból, megyei elődöntőkből, regionális középdöntőkből és végül egy Kárpát-medencei döntőből áll. A ZöldOkos Kupára a magyarországi és határon túli 3 fős csapatok és felkészítő tanáraik a www.zoldokoskupa.hu oldalon regisztrálhatnak 2020. március 13-ig.

A szervezők a Fenntarthatósági Témahét tematikájának, a gyerekek életkori sajátosságainak és érdeklődési területeinek figyelembevételével, valamint szakemberek és pedagógusok bevonásával készítik a verseny feladatsorait, szervezik az izgalmas versenyhelyszíneket

– mondta el Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki szerint fontos, hogy minél több iskola, pedagógus és szülő ismerje a kupát, és indítson felkészült csapatokat a megmérettetésen.

A ZöldOkos Kupa népszerűségét bizonyítja, hogy a versenyen minden évben egyre nagyobb számú csapat vesz részt, tagjaik között pedig egyre több a visszatérő diák. A ZöldOkos Kupa múlt évi döntőjén a mai gyermekek – sokszor felnőtteket is megszégyenítő – környezeti tudatosságát, felelősségérzetét és tárgyi tudását hangsúlyozta Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója.

Forrás: PontVelem/videa.hu

A Fenntarthatósági Témahét és a ZöldOkos Kupa az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kiemelt támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam