2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaügy: a megoldásban a fiatalokra is számítanak

A Generation Climate Europe a fiatalok és szakértők ötleteit, javaslatait gyűjti a klímaváltozás elleni hatékony fellépés, valamint az európai és globális méltányos klímakezelés érdekében.

A Generation Climate Europe (GCE) a legfőbb európai szinten működő, fiatalok által irányított szervezetek és hálózatok első környezeti koalíciója. Azon dolgoznak, hogy a fiatalok véleményét és igényeit európai szinten is meghallják és figyelembe vegyék – írja a Greenfo.

A klímavészhelyzet gyors és erőteljes lépéseket kíván, ami nem történhet meg a fiatalok bevonása nélkül, hiszen ők a jövő.

Ezért ez a környezeti koalíció az európai döntéshozókat kívánja megszólítani, hogy képviselje a fiatalok változtatásra irányuló törekvéseit és javaslatait.

2020. április 1-jéig az alábbi KÉRDŐÍV kitöltésével mondhatják el javaslataikat, véleményeiket, ötleteiket a klímavészhelyzet kezelésével kapcsolatban – hogy nyáron, az EU Éghajlati Ifjúsági Csúcstalálkozóján (European Youth Summit on Climate) az ő véleményük is a döntéshozók elé kerülhessen.

A beérkező válaszok alapján egy tervezet készül majd, amely elvárásokat és ajánlásokat fogalmaz meg az igazságosan fenntartható gazdaság és társadalom, illetve az arra való átállás kapcsán.

Neked ajánljuk
Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok Természetbúvár-táborba várja a gyerekeket a Magyar Természettudományi Múzeum Lakossági segítséggel kiderült: mintegy 16 ezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon (videóval) Értékőrzők – Találkozás Szabó Györggyel, a bükki füvesemberrel Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam