2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaügy: a megoldásban a fiatalokra is számítanak

A Generation Climate Europe a fiatalok és szakértők ötleteit, javaslatait gyűjti a klímaváltozás elleni hatékony fellépés, valamint az európai és globális méltányos klímakezelés érdekében.

A Generation Climate Europe (GCE) a legfőbb európai szinten működő, fiatalok által irányított szervezetek és hálózatok első környezeti koalíciója. Azon dolgoznak, hogy a fiatalok véleményét és igényeit európai szinten is meghallják és figyelembe vegyék – írja a Greenfo.

A klímavészhelyzet gyors és erőteljes lépéseket kíván, ami nem történhet meg a fiatalok bevonása nélkül, hiszen ők a jövő.

Ezért ez a környezeti koalíció az európai döntéshozókat kívánja megszólítani, hogy képviselje a fiatalok változtatásra irányuló törekvéseit és javaslatait.

2020. április 1-jéig az alábbi KÉRDŐÍV kitöltésével mondhatják el javaslataikat, véleményeiket, ötleteiket a klímavészhelyzet kezelésével kapcsolatban – hogy nyáron, az EU Éghajlati Ifjúsági Csúcstalálkozóján (European Youth Summit on Climate) az ő véleményük is a döntéshozók elé kerülhessen.

A beérkező válaszok alapján egy tervezet készül majd, amely elvárásokat és ajánlásokat fogalmaz meg az igazságosan fenntartható gazdaság és társadalom, illetve az arra való átállás kapcsán.

Neked ajánljuk
Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját Óriási siker az okos-madáretető (videókkal) A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás A klímaváltozás fokozza a gyermekéhezést
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam