2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Interaktív tartalmakkal otthonról is ismerkedhetünk a madarak világával

A Magyar Madártani Egyesület az évek alatt számos olyan oktatóanyagot és applikációt dolgozott ki, amelyeknek a távoktatás alatt is hasznát vehetik a természettel ismerkedő diákok.

Az egyesület a legkisebbekre gondolva hozta létre a www.csipogo.hu gyermekhonlapot, amely számos témát dolgoz fel „gyereknyelven” illusztrációkkal, egyszerűbb játékokkal. A honlap olyan érdekes kérdésekre ad választ, mint hogy mitől madár a madár, miért színesek a tollaik, miért vonulnak. A madarak menüpont alatt megismerkedhetünk a fecskékkel, gólyákkal és az év madaraival. A letölthető anyagok között színezőket, kézműves ötleteket, játékos feladatokat is találhatunk.

A Magyar Madártani Egyesület Facebook-oldalán hetente jelentkezik a madarász ovi online kiadásával, ezeket a játékos bejegyzéseket is érdemes figyelemmel kísérni!

Fotó: MME – Magyar Madártani Egyesület/facebook.com

Szintén a kicsikre gondolva született meg a Sas és az ember című mese, amely e-book-formában ingyenesen elérhető, és a parlagi sasokra leselkedő veszélyeket és a védelmi lehetőségeit mutatja be.

A nagyobb korosztály már az okostelefonok világában él, ezért születtek meg az MME applikációi. A Madárhatározó mobiltelefonos alkalmazás hazánk 157 leggyakoribb madárfaját tartalmazza. A Kétéltű és hüllőhatározó applikáció a hazánkban előforduló 17 kétéltű és 18 hüllő faj azonosításához nyújt segítséget. Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre mindkét alkalmazás esetében a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, tudásunk tesztelésére pedig a „Játék” funkció.

A pedagógusok munkáját segíthetik a www.mme.hu honlap Tudástár és Letölthető anyagok menüpontjában található segédletek is.

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam