2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tanuljunk emberséget az állatoktól!

A Rogers alapítványnál hisznek abban, hogy az élő, illetve az irodalmi alkotásokban, játékokban megjelenő állatok felhasználásával képesek vagyunk olyan személyes szintű változásokat előidézni, amelyek segítségével képessé válnak legyőzni az ismeretlentől való félelmüket.

Ebből a megfontolásból hozták létre LEHUA (Learning Humanity from Animals) névre keresztelt projektjüket, amelyben egy ifjúsági munkásokat megcélzó tréning (és az ehhez kapcsolódó képzési anyagok) segítségével arra keresték a választ, hogy az állatokkal és a természettel való kapcsolódás hogyan tud hozzájárulni az intra- és interperszonális képességeink kibontakozásához, az empátia, az önreflexió, a reziliencia és a megküzdőképesség fejlesztéséhez.

Az alapítvány munkatársai hisznek abban, hogy az állat és ember közti interakcióban komoly átalakító potenciál rejlik, és hozzájárulhat az érzelmi intelligencia mélyrétegeihez tartozó kompetenciák fejlesztéséhez.

„Az egymással és a környezetükben élő állatokkal való találkozáson keresztül segíthetünk a fiataloknak jobban megismerni önmagukat, megteremtve ezzel egy magasabb színvonalú életminőség lehetőségét.”

Ebben segít az alapítvány oldalán elérhető Jógyakorlat gyűjtemény is, amelyben 39 darab olyan változatos és sokoldalú gyakorlatot szedtek csokorba a tanulási témák széles skálájáról válogatva, amelyek mind fiatalokkal dolgozók számára, mind szakemberek képzésével foglalkozók számára hasznosak lehetnek. A változó nehézségű és komplexitású játékokból állatokról és állatoktól tanulhatnak a résztvevők.

Fotó: www.rogersalapitvany.hu
Neked ajánljuk
Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten Áder János online nyitotta meg az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok A Burger King is lép a parttalan szeméttermelés ellen
Tovább a forrásra: rogersalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam