2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tanuljunk emberséget az állatoktól!

A Rogers alapítványnál hisznek abban, hogy az élő, illetve az irodalmi alkotásokban, játékokban megjelenő állatok felhasználásával képesek vagyunk olyan személyes szintű változásokat előidézni, amelyek segítségével képessé válnak legyőzni az ismeretlentől való félelmüket.

Ebből a megfontolásból hozták létre LEHUA (Learning Humanity from Animals) névre keresztelt projektjüket, amelyben egy ifjúsági munkásokat megcélzó tréning (és az ehhez kapcsolódó képzési anyagok) segítségével arra keresték a választ, hogy az állatokkal és a természettel való kapcsolódás hogyan tud hozzájárulni az intra- és interperszonális képességeink kibontakozásához, az empátia, az önreflexió, a reziliencia és a megküzdőképesség fejlesztéséhez.

Az alapítvány munkatársai hisznek abban, hogy az állat és ember közti interakcióban komoly átalakító potenciál rejlik, és hozzájárulhat az érzelmi intelligencia mélyrétegeihez tartozó kompetenciák fejlesztéséhez.

„Az egymással és a környezetükben élő állatokkal való találkozáson keresztül segíthetünk a fiataloknak jobban megismerni önmagukat, megteremtve ezzel egy magasabb színvonalú életminőség lehetőségét.”

Ebben segít az alapítvány oldalán elérhető Jógyakorlat gyűjtemény is, amelyben 39 darab olyan változatos és sokoldalú gyakorlatot szedtek csokorba a tanulási témák széles skálájáról válogatva, amelyek mind fiatalokkal dolgozók számára, mind szakemberek képzésével foglalkozók számára hasznosak lehetnek. A változó nehézségű és komplexitású játékokból állatokról és állatoktól tanulhatnak a résztvevők.

Fotó: www.rogersalapitvany.hu
Neked ajánljuk
Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Nemzetközileg is egyedülálló fenntarthatósági kísérleti program indult egy magyar óvodában Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés A Scania üzemei is száműzték a fosszilis energiát Jelentősen drágultak a gyümölcsök idén
Tovább a forrásra: rogersalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam