2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húsvétra is izgalmas oktatási anyagokkal készült az állatkert

Amióta a koronavírus járvány miatt az állatkert kapui zárva maradnak, az intézmény több olyan anyagot is közzétett, amelyekkel éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat.

Az eddig publikált feladatlapok és cikkek a zoobudapest.com/oktatas/digitalis-allatkert oldalon érhetők el.

A húsvéttal kapcsolatos anyagban letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, kézműves ötletekkel, rejtvényekkel, sőt kenyérlángosrecepttel kedveskednek a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak.

Mi a kapcsolat a tojás és a nyuszi között? Milyen, a húsvéthoz kapcsolódó állatok élnek állatkertünkben? Mi a különbség az üregi és a mezei nyúl, vagy a bárány és a gida között? Mire kell figyelni az otthoni nyúltartás során? Hogyan készítsünk egy kis kreatív kézműveskedéssel hintázó nyuszit?

Ez is kiderül a Digitális Állatkert legújabb letölthető és kinyomtatható anyagaiból.

Az intézmény arra is figyelmet fordít, hogy a kényszerű zárvatartás ideje alatt az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével eljuttassa az állatbarátok otthonába: ezért a szokásosnál is több hírt és érdekességet tesznek közzé Facebook-oldalukon, és több kisfilmmel nyújtanak bepillantást az állatkert lakóinak életébe.

Neked ajánljuk
Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára Az állatok és a növények világa gyerekeknek A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz A korábban véltnél kevésbé javult a városi levegőminőség a járványügyi korlátozások alatt
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam