Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az MTA tananyagokkal támogatja az oktatók munkáját

A koronavírus miatt kialakult oktatási helyzetben a Magyar Tudományos Akadémia egy digitális tananyagokat, rendszereket tartalmazó gyűjteményt állított össze a tanári munka segítése érdekében.

Az MTA elnöke által 2016-ban indított Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program 19 csoportjának eddigi, ebben a helyzetben felhasználható eredményeit tették hozzáférhetővé az intézmény honlapján.

Az oldalon a pedagógusok egyebek mellett az MTA-ELTE Fizika Tanítása Kutatócsoport honlapján érhetnek el szabadon felhasználható oktatási segédanyagokat, valamint a tanári munka tudományos hátterét, a tanárképzést és a szakirányú módszertani tanártovábbképzést segítő, ugyanakkor középiskolások által is használható e-learning-anyagokat.

Az MTA-SZTE Földrajz szakmódszertan kutatócsoport online oktatási anyagai Magyarország földrajzával foglalkoznak.

Az MTA-ELTE Kutatásalapú Kémiatanítás Kutatócsoportja által kidolgozott, szabadon felhasználható feladatlapokat és teszteket eredetileg olyan tanórai felhasználásra tervezték, amely a diákcsoportok aktív munkájára épül, de kimásolhatók belőlük olyan érdekes kísérletek és hozzájuk tartozó feladatok, amelyeket a tanulók otthoni környezetben egyedül is biztonságosan és sikeresen elvégezhetnek.

Az MTA a biológia tantárgy esetében a pedagógusok figyelmébe ajánlotta a Kriska György (ELTE TTK Biológiai Intézet, Biológiai Szakmódszertani Csoport)
által szerkesztett letölthető tananyagot is.

Fotó: Takkk at hu/Wikipedia Commons
Neked ajánljuk
Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok A szegedi egyetem a világ 200 legfenntarthatóbb egyeteme között Online erdei iskola indult Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: mta.hu
Vissza
Hírfolyam