Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új játékkal kalauzol a kukák világába a Humusz

A két és fél éve kidolgozott és azóta is népszerű szabadulószobás játék, a „Pucolj ki!” sikerein febuzdulva a szervezet idén is belevág egy újításba. Mivel továbbra is hisznek a játékos tanulás eredményességében, a „szobából kiszabadulós” játékmenetet megfordították. Ezúttal a kuka belsejébe kell „beszabadulni”, és a rejtvényes feladványok, logikai bukfencek során  megfejteni a LogIQka titkát.

A hulladékos ismeretek nagyon összetettek, és összefüggésben állnak a globális klíma- és ökológiai válsággal ugyanúgy, mint a hétköznapi döntéseinkkel, fogyasztói szokásainkkal. Ha a problémakör minden részletében nem is, de egy-egy fontos szeletében könnyedén elmerülhet az, aki kipróbálja a LogIQkát – fogalmaz a Humusz oldalán olvasható ismertető.

Ebben a játékban a kreatív újrahasználat szó szerint kézzel fogható, hiszen a játék elemei nagyrészt hulladékból készültek. 

A LogIQka egy interaktív szemléletformáló játék. Családoknak, születésnapi buliknak, iskolai és céges rendezvényeknek egy igazán jó programlehetőség, amiben játszva tanulhatunk a hulladékról. Csapatban teljesíthető feladványokkal, agytekervényeket megmozgató kihívásokkal teli küldetés.

  • Ajánlott korosztály és létszám: 10–100 éves korig, 2–8 fős csapatok részére.
  • A LogIQka bázishelye a Humusz Ház, de a járványhelyzet elmúltával iskolák, rendezvények számára kitelepülést is vállalnak.
  • További információ: humusz.hu/logiqka
Fotó: humusz.hu
Neked ajánljuk
Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok A szegedi egyetem a világ 200 legfenntarthatóbb egyeteme között Idén is megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam