2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szegedi egyetem a világ 200 legfenntarthatóbb egyeteme között

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a Szegedi Tudományegyetem a Times Higher Education legújabb rangsorán, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja.

Az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél alapján készült rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a legjobb magyarországi intézményként a 101–200. helyen végzett – számolt be róla az Origo.

A Szegedi Tudományegyetem az egyetlen magyar intézmény, amely a THE friss listáján mind a 17 mért területen a világ 300 legjobb egyeteme közé került.

Az intézménynek ráadásul ezt úgy sikerült elérnie, hogy mind az összesített listán, mind az egyes célok mentén kialakított területi listákon mintegy másfél-kétszeresére növekedett a kérdőívet kitöltő intézmények száma az előző évhez képest.

A 2020-as összesített listán a 101–200. helyre rangsorolták a Szegedi Tudományegyetemet, ami a legjobb 13%-ba való tartozást jelenti, figyelembe véve a listára felkerült 767 egyetemet.

Emellett a szegedi universitas olyan területeken is a legjobb magyar intézményként végzett, mint a szegénység felszámolására való törekvés, az éhezés megszüntetésére irányuló tevékenységek, a megfizethető és tiszta energia, az ipar, innováció és infrastruktúra, a fenntartható városok és közösségek, valamint az egyenlőtlenségek csökkentése, a vízi életközösségek megóvása, a szárazföldi ökoszisztéma védelme érdekében tett törekvések és a béke, igazság és erős intézmények.

Fotó: szeged university/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam