2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok

A május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő széria első videójában a madarak és fák kapcsolatáról lesz szó.

A sorozat videói az erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján lesznek elérhetők – közölte az Agrárminisztérium sajtóosztálya az MTI-vel.   

A rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint hogy segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

A sorozat első videójában a madarak és a fák kapcsolatát mutatja be a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa.

A Madár konyha a fákon és a fák körül című foglalkozást vasárnap, a Madarak és fák napján teszik közzé az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán.

A tervek szerint a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot osztanak meg az interneten. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó lesz többek között a nyomolvasásról és nyomkeresésről, gyógynövényismeretről, a fákról és az erdei vizek útjáról.    Megtanulhatnak a gyerekek papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával.

A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi oldalukra. Az erdőgazdálkodások Facebook-oldalain és YouTube-csatornáin keresztül az érdeklődők virtuálisan ellátogathatnak a környékük erdeibe is.

Neked ajánljuk
Mindenki lehet ételmentő! Idén a diákok és a tanárok környezettudatosságát is felmérik a Fenntarthatósági Témahéten Áder János online nyitotta meg az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam