2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Merre visz az út az iskolapadból a környezetiparba?

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége csaknem ötvenmilliós állami támogatással valósíthatja meg projektjét, amely a a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának összehangolásával segíti elő a hazai környezetipari vállalkozások eredményes működését.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a környezetiparban dolgozó vállalkozások és szervezetek jelenlegi és jövőbeli munkaerőpiaci helyzetének javítása.

Ennek érdekében a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége világos képet alkot az ágazat szakember-ellátottságáról, a legfontosabb hiányterületekről, illetve a környezetipari ágazathoz tartozó szakterületeket a szakképzésben, egyetemi, főiskolai oktatásban részt vevő fiatalok és a pályaválasztók körében is népszerűsíti majd.

A projekt az oktatási intézményekkel való együttműködés révén segíti elő a zöldipar jelenlegi és jövőbeli szakmai igényeinek megfelelő szaktudás, készségek és kompetenciák átadását, illetve ismerteti meg a környezetipari ágazatot a leendő munkavállalókkal.

Emellett segítik a környezetipari vállalkozásokat abban, hogy vonzóbb, innovatív munkahelyek legyenek, és felkészültebben vegyenek részt a munkaerőpiacon erősödő versenyben. Ugyanakkor korszerű eszközökkel támogatják a potenciális munkavállalók és környezetipari foglalkoztatók közötti kommunikációt is az eredményesebb és gyorsabb foglalkoztatás, továbbképzés érdekében.

Hídszerepben az oktatás és a környezetipar között Fotó: kszgysz.hu

A projekt előkészítő szakaszában a KSZGYSZ rövidesen felveszi a kapcsolatot tagvállalataival, partnereivel, az oktatási intézmények ebben érintett vezetőivel, szervezeteivel, hogy minél részletesebb helyzetképet, javaslatokat kaphasson a megvalósításhoz.

Neked ajánljuk
Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: kszgysz.hu
Vissza
Hírfolyam