2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetbúvár-táborba várja a gyerekeket a Magyar Természettudományi Múzeum

A nyári szünetben a Ludovika téren álló varázslatos épület megnyitja kapuit a múzeumot felfedezni vágyó gyermekek számára.

Ami a gyermekekre vár: kalandozás az őslények, dinoszauruszok világában, bepillantás a kiállításainkba, gyűjteményekbe, kutatómunkába, mikroszkopizálás, ősmaradványok válogatása, ízeltlábúak vizsgálata, növényhatározás, gombaismeret, herbáriumkészítés, termések, ásványok megismerése.

A nyári napközis táborban múzeumpedagógusok és a gyűjteményekben dolgozó szakemberek, muzeológusok és preparátorok segítenek a természet titkainak felfedezésében.

A táborozókat beviszik az Állattár, a Növénytár, az Ásványtár, az Őslénytani Tár és az Embertani Tár gyűjteményeibe, szakértők segítségével olyan tárgyakat tanulmányozhatnak, amelyek a múzeum kiállításain nem láthatók, megismerhetnek és kipróbálhatnak néhány, a kutatók által alkalmazott vizsgálati módszert.

A változatos, interaktív programok során az aktív és játékos tanulás kerül előtérbe, a szervezők célja a természetvédelem jelentőségének hangsúlyozása, a környezettudatosságra való nevelés. A tábort 8–9 és 10–12 éves gyerekeknek ajánlják, a részvételi díj étkezéssel 30 000 Ft/fő/5 munkanap.

További információ: www.nhmus.hu/termeszetbuvar-tabor-2020

Fotó: www.nhmus.hu
Neked ajánljuk
Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: nhmus.hu
Vissza
Hírfolyam