2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetbúvár-táborba várja a gyerekeket a Magyar Természettudományi Múzeum

A nyári szünetben a Ludovika téren álló varázslatos épület megnyitja kapuit a múzeumot felfedezni vágyó gyermekek számára.

Ami a gyermekekre vár: kalandozás az őslények, dinoszauruszok világában, bepillantás a kiállításainkba, gyűjteményekbe, kutatómunkába, mikroszkopizálás, ősmaradványok válogatása, ízeltlábúak vizsgálata, növényhatározás, gombaismeret, herbáriumkészítés, termések, ásványok megismerése.

A nyári napközis táborban múzeumpedagógusok és a gyűjteményekben dolgozó szakemberek, muzeológusok és preparátorok segítenek a természet titkainak felfedezésében.

A táborozókat beviszik az Állattár, a Növénytár, az Ásványtár, az Őslénytani Tár és az Embertani Tár gyűjteményeibe, szakértők segítségével olyan tárgyakat tanulmányozhatnak, amelyek a múzeum kiállításain nem láthatók, megismerhetnek és kipróbálhatnak néhány, a kutatók által alkalmazott vizsgálati módszert.

A változatos, interaktív programok során az aktív és játékos tanulás kerül előtérbe, a szervezők célja a természetvédelem jelentőségének hangsúlyozása, a környezettudatosságra való nevelés. A tábort 8–9 és 10–12 éves gyerekeknek ajánlják, a részvételi díj étkezéssel 30 000 Ft/fő/5 munkanap.

További információ: www.nhmus.hu/termeszetbuvar-tabor-2020

Fotó: www.nhmus.hu
Neked ajánljuk
Európai közönségdíjat nyert a vásárhelyi Klímanócska program Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: nhmus.hu
Vissza
Hírfolyam