2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Súlyos kérdések gyerekbarát megközelítésben – ez a Föld iskolája

A karantén idején született meg az ötlet, amely számtalan nemzetközi szervezet közös erőfeszítéseinek köszönhetően lehetővé teszi, hogy a gyerekek világszerte jól követhető videók segítségével ismerkedjenek meg az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásokkal. Az angol nyelvű videók magyar felirattal is megtekinthetők.

A víz természetes körforgásától a pamutpólók eredetééig számtalan, környezeti szempontból releváns kérdést jár körbe az a honlap, amely a TED-Ed és az ENSZ Környezetvédelmi programjának kezdeményezésére, több száz pedagógus, tudós és több mint 50, a környezetvédelem, az oktatás és a média területén működő intézmény együttműködésében, mindössze három hét alatt valósult meg.

Az ed.ted.com/earth-school oldal elsődleges célja az volt, hogy a karantén idején olyan terepként működjön, ahol a gyerekek kapcsolatban maradhatnak a természettel. Azonban 2020 végéig biztosan elérhető marad, és a speciális helyzeten túl is jól hasznosítható a környezeti nevelés során.

Az oldal lenyűgöző (elsősorban angol nyelvű) demonstrációs és oktatási anyagok gyűjteménye, amelyek 30 fontos környezetvédelmi kérdést járnak körbe jól követhető videók és a feldolgozást támogató feladatok segítségével.

A Föld iskolája: a klímaváltozás természete Forrás: TED-Ed/youtube.com
Forrás: TED-Ed/youtube.com
Neked ajánljuk
Klímafüzet készült gyerekeknek az éghajlatváltozásról Kristálytisztán és élvezetesen a vízről Itt a Nagy Diák Klímateszt Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: worldenvironmentday.global
Vissza
Hírfolyam