2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élelmiszer-biztonsági világnap alkalmából oktatási honlapot indított a Nébih

A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte élelmiszer-biztonsági és fenntartható élelmiszer-fogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét.

A Nébih szemléletformáló programjai az óvodásoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök – ismeretterjesztő kiadványok, munkafüzetek, tanári segédletek, szabadon szerkeszthető prezentációk, animációs videók, mesekönyv, hangoskönyv stb. – alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők – számolt be a szervezet közleménye alapján a magyarmezogazdasag.hu.

Az anyagokhoz mindenki szabadon hozzáférhet, de kiemelten ajánlják az intézményvezetők, pedagógusok, szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe.

A június 7-ei élelmiszer-biztonsági világnap alkalmából – az új honlap mellett – egy felső tagozatosoknak szóló, élelmiszer-biztonsági témájú, Ételt csak okosan! című oktatási kiadvánnyal és a hozzá tartozó munkafüzettel is készült a Nébih.

A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől. A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az oktatas@nebih.gov.hu e-mail-címen, amelyeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak.

Fotó: nebihoktatas.hu
Neked ajánljuk
Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül Kutatók mikrohullámmal változtatták hidrogénné a műanyagot
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam