2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élelmiszer-biztonsági világnap alkalmából oktatási honlapot indított a Nébih

A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte élelmiszer-biztonsági és fenntartható élelmiszer-fogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét.

A Nébih szemléletformáló programjai az óvodásoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök – ismeretterjesztő kiadványok, munkafüzetek, tanári segédletek, szabadon szerkeszthető prezentációk, animációs videók, mesekönyv, hangoskönyv stb. – alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők – számolt be a szervezet közleménye alapján a magyarmezogazdasag.hu.

Az anyagokhoz mindenki szabadon hozzáférhet, de kiemelten ajánlják az intézményvezetők, pedagógusok, szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe.

A június 7-ei élelmiszer-biztonsági világnap alkalmából – az új honlap mellett – egy felső tagozatosoknak szóló, élelmiszer-biztonsági témájú, Ételt csak okosan! című oktatási kiadvánnyal és a hozzá tartozó munkafüzettel is készült a Nébih.

A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől. A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az oktatas@nebih.gov.hu e-mail-címen, amelyeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak.

Fotó: nebihoktatas.hu
Neked ajánljuk
Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam