2020. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ipar igényeihez igazodó, fenntartható megoldások megtalálása

Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központ létesül a Szegedi Tudományegyetemen.

A központ az uniós Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében, konzorciumban kerül megvalósításra, amelynek a vezetője a Szegedi Tudományegyetem, a tagja pedig a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. lesz – számolt be róla a Napi.hu.

A határozat szerint a projekt célja egy olyan, piaci megalapozottságú kompetenciaközpont létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a fő kutatási irányokat az ipari partner jelöli ki, az alap-, az alkalmazott kutatásokat és kísérleti fejlesztéseket egységbe foglalva.

A fókuszterület a tenzidek (felületi anyagok) fejlesztése, a megújuló üzemanyagok hatásvizsgálata, valamint alternatív gázelemző mérőberendezések fejlesztése lesz.

A Szegedi Tudományegyetem központi épülete Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Fenntartható divatmárkák számára képez szakembereket a Budapesti Metropolitan Egyetem Fenntartható divatmárkák számára képez szakembereket a Budapesti Metropolitan Egyetem A jelen sötét, de a jövő zöld lehet a bányászatban – és ezzel nem csak a Föld jár jól A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam