2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ipar igényeihez igazodó, fenntartható megoldások megtalálása

Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központ létesül a Szegedi Tudományegyetemen.

A központ az uniós Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében, konzorciumban kerül megvalósításra, amelynek a vezetője a Szegedi Tudományegyetem, a tagja pedig a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. lesz – számolt be róla a Napi.hu.

A határozat szerint a projekt célja egy olyan, piaci megalapozottságú kompetenciaközpont létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a fő kutatási irányokat az ipari partner jelöli ki, az alap-, az alkalmazott kutatásokat és kísérleti fejlesztéseket egységbe foglalva.

A fókuszterület a tenzidek (felületi anyagok) fejlesztése, a megújuló üzemanyagok hatásvizsgálata, valamint alternatív gázelemző mérőberendezések fejlesztése lesz.

A Szegedi Tudományegyetem központi épülete Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Már épül a Factory Zero „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam