2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok

Őshonos fákat ültettek az első útnak induló csoportok a június 17-én kezdődő erdei vándortáborok mind a kilenc útvonalán – közölte a táborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület.

A közlemény szerint a táborozók a zempléni útvonalon az év fájának választott tatár juharfát, a Zselicben pedig cseresznyefát ültettek.

A faültetés célja, hogy felhívja a diákok figyelmét az erdők és a fák szerepére a klímaváltozás elleni fellépésben és a fenntartható gazdálkodásban, valamint arra, hogy a társadalom minden tagja tehet a klímavédelemért.

A június közepétől augusztus második feléig tartó táborokban idén 160 csoportban mintegy négyezer diák vesz részt, kilenc útvonalon a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-Hegyhát, a Zemplén, a Vértes, valamint a Zselic természeti és kulturális értékeit ismerhetik meg.

A fiatalok a táborok idején erdei iskolai programokon vehetnek részt, a természeti értékeken kívül Magyarország kulturális örökségének kincseit – például a visegrádi Fellegvárat, a Salamon-tornyot, a csókakői, a drégelyi és a regéci várat és az Árpád-kori mánfai templomot – láthatják.

Az Országos Erdészeti Egyesület közleménye szerint a vándortáborok célja a többi között, hogy a fiatalok testközelből ismerjék meg a magyar erdőket és értékeiket, és a szervezők fel szeretnék hívni a résztvevők figyelmét a tudatos energia- és vízhasználatra is. 

A járványügyi szabályok betartásával az erdei mellett elkezdődtek a bringás és a vízi vándortáborok, valamint idén először zarándoktábor is indult.

Neked ajánljuk
Mindenki lehet ételmentő! „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Áder János online nyitotta meg az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet Még mindig nem indult el a jégképződés a Laptyev-tengeren Ausztráliában épül a világ legnagyobb naperőműve
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam