2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Feltárulnak a tölgyerdők titkai

Erdőböngésző címmel foglalkoztatófüzetet készített a WWF Magyarország kisiskolás gyerekek számára azzal a céllal, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát, és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése.

A foglalkoztatófüzet tíz feladata a magyarországi tölgyesek őshonos, védett növényeinek és állatfajainak és a természetes erdők nélkülözhetetlen élőhelyeinek (pl. holtfák, odúk) bemutatását, valamint a természetes tölgyesek által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatásokat öleli fel – derül ki a szervezet oldalán megjelent közleményből.

A munkafüzet a Patkós Stúdió közreműködésével a LIFE4Oak Forests projekt keretében készült el.

„Az ilyen kiadványok kiemelkedően fontosak ahhoz a szemléletformáló munkához, amit a WWF Magyarországnál végzünk. Bízunk benne, hogy a képregényszerű, játékos feladatok segítségével a tudásra szomjazó kisiskolás gyerekek könnyedén megtanulhatják, milyenek és miért is fontosak a természetes tölgyerdők” – mondta a kidolgozásban is részt vevő Bódis Pál, a WWF Magyarország Erdő programjának szakértője.

A munkafüzethez óravázlat is készül tanárok számára, ezáltal a kiadványt a tanórák és erdei iskolai foglalkozások keretében is tudják alkalmazni.

Az Erdőböngésző ingyenesen letölthető a WWF Magyarország honlapjáról, illetve nyomtatott változatban korlátozottan elérhető a LIFE4Oak Forests projektben részt vevő nemzetipark-igazgatóságoknál (a Balaton-felvidéki, a Bükki és a Duna-–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság) és a WWF Magyarország által szervezett foglalkozások, tanórák keretében.

Fotó: www.wwf.hu

A Life4Oak Forests című projekt a LIFE Nature program keretében az Európai Unió támogatásával és a Földművelésügyi Minisztérium társfinanszírozásával valósul meg. A 10 éves projekt során olyan egységes természetvédelmi erdőkezelési tevékenységek megvalósítását tervezik, amelyek hozzájárulnak tölgyeseink természetesebbé és egészségesebbé válásához.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam